04
Сб., квіт.

Посольство України в Болгарії організовує панихиду в пам"ять про Героїв Небесної сотні

Далі текст оригіналу запрошення болгарською мовою.

По случай отбелязването на Деня в памет на  Героите от Небесната Стотица, каним Ви на панихида за спомен

Кога:  23 февруари 2020 г. от 1100

Къде: църква «Св.Неделя» (площад Света Неделя № 20)

Организатори: Посолство на Украйна в Република България и СУОБ «Мати Украйна»

 

На 20 февруари украинският народ отбелязва Деня на героите от небесната стотица - в знак на почит към самоотвержеността, силата на духа и твърдостта на гражданите, дали живота си по време на събитията между ноември 2013 – февруари 2014 година.

Изминаха шест години откакто прогресивната младеж се събра в Киев на площад “Независимост”, за да подкрепи европейския избор на Украйна. Стремежите на хората се превърнаха в кърваво бойно поле, което украинското общество не можеше да си представи.

Днес, във времето на доста бурни събития, онези дни изглеждат вече доста отдалечени, но ние нямаме право да забравим за подвига, който се превърна в символ на победата на човешкия дух и достойнство. Победата над студа, болката и страха. Победата с цената на стотици човешки животи.

Небесната стотица са само две думи, в които едновременно има много гордост и болка.

Днес, за съжаление, борбата продължава. Но това е борба за Нова Украйна с агресора, който упорито не иска да признае нашата независимост.

Украинците продължават да показват на целия свят героизъм, смелост, кураж и патриотизъм.

На този ден всеки украинец отдава почит към смелостта на всички, които са се борили и се борят за нашето достойно бъдеще.

Каним Ви на 23 февруари т.г. да се присъедините към панихида за спомен, която традиционно се провежда в църквата „Света неделя“  да почете паметта на Героите от Небесната Стотица.

Заповядайте!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Advertisement
Sign up via our free email subscription service to receive notifications when new information is available.